RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

Collecties > Voorwerpen

Voorwerpen

Voorwerpen
Ook materieel erfgoed is interessant om te bewaren. Daarom beschikt de vereniging ook over een verzameling voorwerpen. In deze collectie zijn verschillende voorwerpen opgenomen waarbij de nadruk ligt op de relatie met Nispen en de Nispenaren. In deze collectie vindt u bijvoorbeeld herinneringsborden, kledingstukken, sigarendozen of medailles van handboogschutterijen. De heemkundekring is bewust terughoudend met het verzamelen van algemene voorwerpen uit het verleden maar voor voorwerpen die een directe relatie hebben met Nispen hebben we altijd interesse. Meer dan 260 voorwerpen zijn inmiddels met afbeelding en beschrijving digitaal beschikbaar.

Toegang: Klik hier voor de Collectie voorwerpen Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen voor het bezichtigen van deze collectie op de website Thuis in Brabant.

U kunt ook altijd zoeken door rechtstreeks naar www.thuisinbrabant.nl te gaan en boven in het zoekscherm een term (bijvoorbeeld ‘Nispen’) in te vullen. U kunt dan vervolgens in de rechterkolom filteren op collecties, deelcollecties, enz.