Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links

Producten > Overige publicaties

Overige publicaties

Bibliografie voor de geschiedenis, genealogie en heemkunde van Nispen. Een overzicht van verschenen publicaties over Nispen tot en met 1999. Daarnaast is een globaal overzicht van de geschiedenis van Nispen opgenomen. Samengesteld door A. van Hooijdonk en C. Uijtdewilligen. Nispen, Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 2001. 92 blz.
Verkoopprijs € 5,- voor leden en € 6,- voor niet-leden

Over de schouder bekeken; het jongste verleden van Nispen in beeld. H. Baselier, M. Dekkers-Schepers, J. Kerstens, A. Luijten-Stoffels, M. Verbraak-van Eekelen en W. Wiericx geven in dit fotoboek het veranderde dorpsleven weer in de periode 1950-2000 waarbij de nadruk ligt op het dagelijks leven. Nispen, Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 2003. 107 blz.
Verkoopprijs € 19,50 voor leden en € 21,- voor niet-leden

Wandel- en fietswijzer rond Nispen; 9 wandelroutes 8 fietsroutes in omgeving Nispen. H. Baselier, R. Leijdekkers, W. Wiericx en C. Uijtdewilligen verzamelden bestaande en nieuwe fiets- en wandelroutes. De routes brengen u naar vele fraaie natuurgebieden maar daarnaast maakt u ook kennis met het cultuurhistorisch erfgoed van Nispen en de grensregio. In dat opzicht vormt het boekje, met vele fraaie foto's en overzichtelijke kaartjes, ook een klein naslagwerk met historische informatie over de eigen omgeving. Nispen, Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 2007. 77 blz.
Verkoopprijs € 11,95 (voor leden en niet-leden)

Kroniek van Nispen 1863-1891. M. Broos en H. Baselier verzamelden het nieuws over Nispen en de Nispenaren zoals dat in de periode vanaf 1863 tot en met 1891 verscheen in de voorlopers van dagblad BN De Stem. Het overzicht is aangevuld met algemene wetenswaardigheden over dit tijdvak en bevat talloze illustraties. Het boekje bevat tevens verschillende ingangen op de jaarboeken 1993-2012 van de heemkundekring. Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 2013. 68 blz.

Verkoopprijs € 10,00 (voor leden en niet-leden, leden ontvangen eerste exemplaar gratis)

Onderstaande publicaties zijn niet meer verkrijgbaar:

Bibliografie voor de geschiedenis, genealogie en heemkunde van Roosendaal en Nispen

Nispen, Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 1992. 34. blz.

Bibliografie voor de gschiedenis, genealogie en heemkunde van Nispen; Supplement over 1992.
Z.pl,. Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, z.j. 4 blz.

In de schaduw van de toren; gedichten over Nispen van Mia van Terheijden-Oudenhuysen. Mia van Terheijden-Oudenhuysen schreef niet alleen heemkundige verhalen maar ook talloze gedichten over het Nispens dorpsleven. H. Baselier, A, van Hooijdonk en C. Uijtdewilligen bundelden de mooiste gedichten in een boekje als eerbetoon aan deze eerste "Nispense heemkundige".,Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 1997. 60 blz.

Korte geschiedenis van Nispen.
Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen, 1993. 15 blz.

Nispen in grootmoederstijd (1900-1950). Een boekje met ansichten en foto's over Nispen en de Nispenaren in de eerste helft van de 20e eeuw. Samengesteld door H. Baselier, M. Dekkers, J. Kerstens, J. Koenen en M. Verbraak-van Eekelen. Zaltbommel, Europese Bibliotheek, 1992. 80 blz.

De uitverkochte publicaties kunt u onder meer inzien in het ErfgoedCentrum Nispen en het Gemeentearchief Roosendaal.

▲ Naar boven