zoeken  contact   extranet Home Home

Jaarboek 2018 in teken van Nispen tijdens de Eerste Wereldoorlog

22-09-2018

Dit jaar wordt herdacht dat honderd jaar geleden een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Nederland bleef neutraal in dit conflict, maar dat betekende niet dat het ongemerkt aan ons land voorbij ging. Dat gold zeker voor een grensdorp als Nispen. Het 26e jaarboek van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen bevat dan ook een uitgebreid artikel van Corné Uijtdewilligen over Nispen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast zijn er de Kronieken 2017 en 1917, samengesteld door Corrie Verbraak-van Haperen en Loes Gommeren-van Eekelen. Ook het jaarverslag 2017 van onze vereniging is in het jaarboek opgenomen.

De presentatie van het jaarboek vindt plaats op donderdag 18 oktober in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Leden die het volledige bedrag aan contributie betalen, hebben recht op een gratis exemplaar van het jaarboek dat na afloop van de avond mee naar huis genomen kan worden. De jaarboeken die niet zijn afgehaald, worden zo spoedig mogelijk daarna thuisbezorgd. Losse exemplaren kosten € 17,- en zijn vanaf 18 oktober verkrijgbaar via het secretariaat (e-mail: info@heemkundenispen.nl; tel: 0165-365210).

Home  >  Actueel  >  Nieuws

#top