zoeken  contact   extranet Home Home

Maak fietsend kennis met de turfhistorie

01-09-2018

Op zondag 16 september a.s. organiseert onze heemkundekring een cultuurhistorische fietstocht voor het hele gezin. Wij hebben op basis van de fietsknooppunten een tocht uitgezet van ongeveer 35 kilometer. Deze route is een ingekorte versie van een nieuwe fietsroute rond het thema Turf die in totaal 52 kilometer bedraagt.

Van de dertiende tot het begin van de achttiende eeuw stond West-Brabant voor een belangrijk deel in het teken van turfwinning. In de zomermaanden werd de turf uitgegraven in de veengebieden, te drogen gelegd en vervolgens via turfvaarten naar havens als Roosendaal, Oudenbosch of Steenbergen vervoerd. Onderweg komt u langs enkele belevingspunten waar dit verleden nog merkbaar is in het landschap.

De deelnemers kunnen de fietstocht op eigen gelegenheid en tempo rijden en onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor het houden van een tussenstop. Inschrijven kan op de dag zelf tussen 13.00 uur en 14.00 uur in café Tivoli, Kerkplein Nispen dat zowel vertrek- als eindpunt is. De deelnamekosten bedragen € 3,50 voor leden, € 5,- voor niet-leden en € 2,- voor jeugdigen jonger dan 16 jaar. Het bedrag is inclusief twee consumptiebonnen en een exemplaar van de nieuwe thema fietsroute die gewijd is aan de turfhistorie rondom Roosendaal.

Home  >  Actueel  >  Nieuws

#top