zoeken  contact   extranet Home Home

Nagenieten van excursie naar Zeeland   

01-05-2018


Eergisteren, zondag 29 april, vond het jaarlijkse daguitstapje van onze kring plaats. De veertig deelnemers vertrokken stipt om 8.30 uur met de bus richting Middelburg. Bij aankomst in de Zeeuwse hoofdstad was er eerst tijd voor een bakje koffie of thee bij Marktcafé Amadore. Een Zeeuwse bolus mocht uiteraard niet ontbreken. Daarna stond een stadswandeling op het programma waarbij een ‘snelle’ en een ‘langzame’ groep werd gevormd. Onderweg vertelden de gidsen op boeiende wijze over de geschiedenis van Middelburg. De vele patriciërswoningen en pakhuizen herinnerden nog aan de bloeiperiode van de stad ten tijde van de Gouden Eeuw. Maar ook minder mooie zaken zoals slavenhandel en het vernietigende bombardement van 17 mei 1940 kwamen aan de orde. Na afloop van de wandeling stond bij  Marktcafé Amadore een heerlijk lunchbuffet gereed met soep, diverse soorten broodjes, beleg en fruit.


Tijdens de rondwandeling was het gelukkig grotendeels droog gebleven, maar ’s middags kwam de regen met bakken uit de hemel. Dat deerde de groep niet, want het programma werd vervolgd met een binnenactiviteit in de vorm van een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk op Schouwen Duiveland. Eén van de 130 (!) vrijwilligers die actief zijn in dit museum en herdenkingscentrum verzorgde een vlotte en interessante presentatie over de Ramp van 1953 en de geschiedenis van het museum dat gevestigd  is in de vier betonnen Phoenix caissons waarmee in november 1953 het laatste gat in de dijk werd gedicht. Ook gaf hij met voorbeelden aan hoe de perceptie van het water steeds meer is veranderd van vijand naar vriend. Na deze inleiding kon iedereen op eigen gelegenheid het museum bekijken, al dan niet met een audiogids voor extra uitleg. Na een voorspoedig verlopen terugreis, was de bus op het verwachte tijdstip van 18.00 uur weer terug in Nispen. Het bestuur en overige deelnemers konden terugkijken op een geslaagde dag.


Bij het onderdeel In beeld op deze site kunt u tientallen foto’s bekijken van deze excursie. De foto’s zijn gemaakt door ons bestuurslid Toine Rens. Op deze manier kunnen alle deelnemers nagenieten van een interessante en geslaagde dag in onze buurprovincie.Deel deze paginaHome  >  Actueel  >  Nieuws  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn
#top

Contact     Over deze site     Volg ons