zoeken  contact   extranet Home Home

Ga mee op excursie naar Middelburg en Ouwerkerk

25-03-2018

Onze vereniging organiseert op zondag 29 april de jaarlijkse dagexcursie. Deze keer staat een bezoek aan de provincie Zeeland op het programma. We rijden eerst naar de provinciehoofdstad Middelburg, waar we verwelkomd worden met koffie en iets lekkers erbij. Vervolgens maken we een stadswandeling (duur ca. 1,5 uur) onder leiding van een gids. In de Gouden Eeuw was Middelburg na Amsterdam de belangrijkste handelsstad met een eigen VOC-kamer. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog werd het historische stadshart met zijn vele koopmanshuizen weer in oude glorie hersteld.

Na de lunch reizen we door naar Ouwerkerk voor een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Er wordt een film vertoond en uitleg gegeven over het museum dat gevestigd is in de vier caissons waarmee in 1953 het laatste stroomgat gesloten werd dat ontstaan was door de Watersnoodramp. In het museum worden niet alleen de feiten van de Ramp, dit jaar precies 65 jaar geleden, en de 1836 slachtoffers herdacht, maar ook de wederopbouw en de toekomstige veiligheid van Zuidwest-Nederland komen aan de orde.

De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf het parkeerterrein bij sportpark De Wallen; de verwachte terugkomst in Nispen is omstreeks 18.00 uur. Deelnemers kunnen zich tot 21 april aanmelden via het secretariaat (T. 0165-365210 | E. info@heemkundenispen.nl).

De kosten bedragen € 45 voor leden en € 50 voor niet-leden en € 25 voor jeugdigen jonger dan 16 jaar. In de prijs zijn inbegrepen: busvervoer, koffie en gebak bij aankomst in Middelburg, lunch, gidsen, entrees en een kopje koffie in het Watersnoodmuseum.

Wij verzoeken u vriendelijk het verschuldigde bedrag vooraf over te maken op rekeningnummer NL07 RABO 0194 3288 56 t.n.v. heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen o.v.v. excursie Zeeland. Meld u altijd aan, ook al heeft u het deelnamegeld overgemaakt.

Indien u in het bezit bent van een museumjaarkaart, gelieve deze mee te nemen.

Home  >  Actueel  >  Nieuws

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn