RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

21-10-2017 Eerste naambord project Historische Boerderijnamen onthuld

Deze zaterdagochtend is het eerste naambord onthuld van ons project Historische Boerderijnamen. Deze eer was gegund aan de boerderij van de familie Naalden-Uijtdewilligen. Deze locatie met historische uitstraling is vrij centraal gelegen binnen de bebouwde kom van Nispen en heeft nog steeds een agrarische functie. De aanwezigheid van bijna 50 genodigden en overige belangstellenden was boven verwachting. Nadat alle aanwezigen waren verwelkomd in de schuur met koffie of thee, was het tijd om naar buiten te gaan voor de ‘officiële’ onthulling van het naambord. Dit gebeurde door Wiebe Naalden, zoon van de huidige eigenaars, en voorzitter René Leijdekkers van onze heemkundekring. Bij de eerste poging brak het touwtje waardoor Wiebe het keukentrapje op moest om het zwarte doek geheel te verwijderen en de naam ‘DEN EESTERBLOK’  geheel zichtbaar werd. Dit is tevens de naam van de boomkwekerij van de familie Naalden-Uijtdewilligen en dus werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook het bord in de tuin met daarop de bedrijfsnaam officieel te presenteren.


De komende tijd zullen de naamborden worden bevestigd aan de overige 40 deelnemende panden in en om het dorp Nispen. Ook de teksten voor de brochure die in het kader van het project door de werkgroep is samengesteld, zijn inmiddels vrijwel compleet. Het boekwerkje dat naar verwachting nog voor het einde van jaar zal verschijnen, bevat achtergrondinformatie over de deelnemende panden en de gekozen historische benamingen. Op de speciale themapagina vindt u meer informatie over ons project.


Een aantal foto’s van de onthulling van het eerste naambord vindt u bij het onderdeel Fotoalbum op deze website. Op onze Homepagina vindt u linksonder een korte videofilm van de onthulling.


Klik hier om naar het overzicht van alle recente nieuwsberichten te gaan.


Bijgewerkt op: 19 maart 2018