08-10-2017 Project Historische Boerderijnamen bereikt de afrondende fase

In 2016 werd door onze kring het idee opgevat om historische boerderij- en veldnamen zichtbaar te maken in het landschap door middel van het aanbrengen van naamborden op een aantal panden met een agrarische achtergrond in en om Nispen. Ook de uitgave van een boekje met achtergrondinformatie over de panden en de benamingen was onderdeel van het project.

De werkgroep Project Historische Boerderijnamen ging aan de slag met de inventarisatie van panden en namen. Ondertussen werden de benodigde subsidies en donaties geworven om het project financieel mogelijk te maken. Van de lijst met geselecteerde panden bleven er 40 over waarvan de bewoners/eigenaren bereid waren om mee te doen. Meestal kon men akkoord gaan met het voorstel van de werkgroep. In andere gevallen leidde de voorgestelde benaming tot discussie. In onderling overleg werd een definitieve naam vastgesteld.

Inmiddels nadert het project zijn voltooiing. De naamborden zijn in productie genomen en ook de samenstelling van de begeleidende brochure is al ver gevorderd. Hierin zijn behalve de 40 bovengenoemde boerderijen nog 13 panden opgenomen die al een naambord hadden of die door de bewoners/eigenaren buiten het project om van een naambord worden voorzien.

De feestelijke onthulling van het eerste naambord zal plaats vinden op zaterdag 21 oktober aanstaande bij de boerderij van de familie Naalden-Uijtdewilligen aan de Dorpsstraat. De brochure verschijnt later dit jaar. De verkoopprijs bedraagt voor zowel leden als niet-leden € 2. De bewoners/eigenaren van de beschreven panden krijgen een gratis exemplaar.

Het Project Historische Boerderijnamen wordt financieel ondersteund door: