12-09-2017 Presentatie 25e jaarboek heemkundekring

Bij de oprichting van de heemkundekring in 1991 was een van de doelstellingen het uitbrengen van een jaarlijks boekwerk. In 1993 zag het eerste jaarboek het levenslicht. Sindsdien slaagde de redactie erin om jaarlijks een boekwerk samen te stellen met lezenswaardige artikelen over de geschiedenis van Nispen. Dit jaar zal dus het 25e jaarboek verschijnen. Vanwege het jubileum is gekozen voor een luxe uitgave in fullcolour. Het jaarboek 2017 bevat artikelen over onder andere de archeologische vondsten bij de kerk in Nispen, het orgel uit de oude kerk van Nispen en de geschiedenis van Het Zuivelhuis. Ook de kronieken 1916 en 2016 en het jaarverslag 2016 van de heemkundekring ontbreken niet.

De presentatie van het jaarboek zal plaats vinden op dinsdag 17 oktober in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen, aanvang 20.00 uur. Na de presentatie zal een lezing worden verzorgd door Ad Rooms over de jaren 80 van de vorige eeuw met de titel ‘Doemdenkers en Positivo’s.

Leden die het volledige bedrag aan contributie betalen hebben recht op een gratis jaarboek dat na afloop van de avond mee naar huis genomen kan worden. De jaarboeken die niet op de avond zelf zijn afgehaald, worden zo spoedig mogelijk daarna thuisbezorgd. Losse exemplaren zijn verkrijgbaar via het secretariaat (telefoon: 0165-365210 of e-mail: info@heemkundenispen.nl) en kosten € 17.