06-09-2017 Lezing en tentoonstelling over archeologie in Roosendaal, Wouw én Nispen

De stad Roosendaal viert volgend jaar haar 750-jarig bestaan. Maar het verleden van de gemeente Roosendaal gaat veel verder terug. Er zij binnen de gemeente vondsten uit de nieuwe steentijd gedaan – van wel 5000 jaar oud! Vanaf 8 september kunt u in het Tongerlohuys de tentoonstelling ´Onder Roosendaal, Nispen en Wouw, 5000 jaar wonen, leven en werken´ bekijken. U krijgt een inkijkje in het archeologisch onderzoek van de afgelopen decennia en ontdekt welke schatten er pal onder uw voeten verborgen liggen. Ook het archeologisch onderzoek in Nispen zal daarbij niet ontbreken. De tentoonstelling is tot 14 november te zien in Museum Tongerlohuys, Kerkstraat 1 Roosendaal.

Aan de vooravond van Open Monumentendag gaat de tentoonstelling van start met een lezing door archeoloog Yvonne Lammers. De spreekster zal vooral ingaan op de vraag waarom er in West-Brabant naar verhouding minder archeologische vondsten zijn gedaan dan in het oosten van onze provincie. Samen met haar man Tino Lammers en Marco Vermunt speelde zij een belangrijke rol bij het tot stand komen van de tentoonstelling. De lezing vindt plaats op vrijdag 8 november om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) in de kleine zaal van schouwburg De Kring, Kerkstraat 1 Roosendaal. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Op zaterdag 14 oktober, tijdens de nationale Archeologiedagen, kunt u uw eigen bodemvondsten laten taxeren. Munten, pijlpunten, vuurstenen, kanonskogels of potscherven. Ooit opgegraven, maar vraagt u zich af waar die scherf van is of kunt u het jaartal op die munt net niet lezen? Deskundigen vertellen u alles over uw archeologische vondst.