RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

13-08-2017 Bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het project Historische Boerderijnamen

Voor het project Historische Boerderijnamen heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord- Brabant in juni een bijdrage toegezegd van maximaal € 2.000. Mede dankzij deze ondersteuning konden er concrete stappen worden gemaakt om het project te gaan afronden. Momenteel staat de teller op 38 deelnemers met wie in samenspraak de boerderijnaam is vastgesteld. In aanvulling hierop is er nog contact gezocht met potentiële deelnemers die niet tot de eerste shortlist van 60 geselecteerde boerderijen behoorden. De werkgroep heeft goede hoop dat ook een aantal van hen positief zal reageren.

Het bedrijf Acryflex in Bergen op Zoom heeft de opdracht gekregen om de PVC letters en bevestigingstrips te gaan vervaardigen. Nog deze maand zal een proefstuk gereed zijn, waarna de definitieve naamborden geleverd kunnen worden.

Daarnaast is er de afgelopen maanden gewerkt aan het samenstellen van een brochure met achtergrondinformatie over de boerderijen die deel uitmaken van het project en de historische benamingen. Ook dit bevindt zich al in een vergevorderd stadium.


Meer over dit project leest u op onze speciale themapagina.


 Klik hier om naar het overzicht van alle recente nieuwsberichten te gaan.