04-06-2017 Terugblik op excursie naar Dendermonde, bekijk de foto’s!

Het jaarlijkse ledenuitstapje van onze kring, bracht ons op 28 mei jl. naar het Oostvlaamse Dendermonde. Met een nagenoeg volle bus (drie personen moesten zich uiteindelijk wegens omstandigheden afmelden) vertrokken we om 8.30 uur vanuit een zonnig Nispen richting Vlaanderen. Hoewel het weer op weg naar Dendermonde in eerste instantie wat twijfelachtig was, werd het steeds beter en in de loop van de zondag werd het ook alleen maar zonniger én warmer. Na koffie met koek bij aankomst maakten we in twee groepen, ieder met een zeer enthousiaste gids, een rondwandeling door de stad. Na de lunch vervolgden onze stadswandeling met onder andere een bezoek aan de kerk waar enkele zeer bijzondere kunstvoorwerpen te bezichtigen waren. De bus bracht ons vervolgens naar Baasrode, een dorp aan de Schelde. Daar werden we rondgeleid op twee voormalige scheepswerven met een bijbehorend museum. Vanwege de uitloop van het programma en het warme weer, werd het ‘drankje op het terras’ aldaar gedaan en niet meer in Dendermonde. De terugkomst verliep vanwege een wegomlegging en file wat langzamer dan gedacht zodat we uiteindelijk om 19.15 uur in Nispen arriveerden. Niettemin kunnen we weer terugkijken op een interessante, leerzame en gezellige dag. Dank aan de organisatie!

Foto’s van de excursie vindt u bij het onderdeel Fotoalbum op deze website en zijn gemaakt door ons bestuurslid Toine Rens. Op onze Homepagina kunt u een kort videofilmpje van deze activiteit bekijken.

Laatst bijgewerkt op: 05 juni 2017