19-05-2017 Kring verleent medewerking aan Kunstmarkt Nispen met historische informatie

Zondag 21 mei a.s. vindt voor de tweede keer een Kunstmarkt in Nispen plaats, dit keer als een zelfstandig evenement. Gezien de historische band tussen de familie van de Vlaamse barokschilder Rubens en Nispen, is kunst een mooie manier om dit te benadrukken. Onze vereniging verleent aan deze activiteit medewerking door het presenteren van historische informatie over de schilder Peter Paul Rubens, zijn familie en de relatie met het voormalig slotje Moerendaal in Nispen. In het Jaarboek 2007 van onze heemkunderkring staat in een artikel opgenomen dat verder ingaat op dit onderwerp.

De Kunstmarkt vindt plaats aan het Sprengepad te Nispen nabij het Openluchttheater Nispen, van 10.00 uur tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Meer informatie over deze activiteit vindt u op www.cultureelnispen.nl.