05-05-2017 Collecties Geluid en Video en film bijgewerkt

Onze vereniging beschikt over verschillende soorten collecties die betrekking hebben op het Nispens erfgoed. Sommige collecties bestaan uit vele items en zijn volledig beschreven, onder onderdelen zijn kleiner en wachten nog op verdere registratie. Afgelopen dagen is gewerkt aan de completering van onze collecties Geluid en Video en film. De aangevulde en geactualiseerde overzichten zijn terug te vinden via de pagina Collecties op onze site.

De collectie Geluid bestaat onder andere uit audiocassettes met opnamen van interviews met Nispenaren en carnavalsliedjes, cd’s van enkele Nispense organisaties en langspeelsplaten en singles met carnavalsliedjes van Aopelaand. De collectie Video en film bevat video’s, dvd’s en 8 mm-films met betrekking tot Nispen maar ook van activiteiten van onze vereniging.

Ook andere collecties zijn nog steeds groeiende. Zo wachten er nog veel voorwerpen en affiches die geïnventariseerd en beschreven moeten. Hulp daarbij kunnen we goed gebruiken! Naast het plaatsen van overzichten op onze site proberen we onze verzamelingen ook digitaal zo optimaal mogelijk beschikbaar te stellen. Zo kunt u al bijna 100 voorwerpen online bezichtigen. Dit wordt steeds verder uitgebreid.