Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links

23-04-2017 Excursie naar Dendermondeop 28 mei. Gaat u mee?

De jaarlijkse daguitstap van onze heemkundekring zal plaatsvinden op zondag 28 mei aanstaande. Het doel van de reis is het Belgische Dendermonde, gelegen tussen Antwerpen en Gent aan de samenvloeiing van Dender en Schelde. Volgens de sage van de Vier Heemskinderen zou hier het Ros Beiaard zijn verdronken. Hoewel de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog bijna volledig werd verwoest is er nog veel moois te bewonderen dat getuigt van de rijke geschiedenis van Dendermonde als belangrijke middeleeuwse handelsplaats.

Na de ontvangst met koffie/thee en een koffiekoek maken we een stadswandeling onder leiding  van een gids. Tijdens de rondwandeling zullen onder andere het prachtige stadhuis met belforttoren en  het begijnhof die beide op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst aan bod komen. Na de lunch wordt het programma vervolgd met een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De kerk is gebouwd in de 13e-14e eeuw en herbergt vele kunstschatten zoals een romaanse doopvont en twee schilderijen van Antoon van Dijck. Daarna volgt een korte verplaatsing naar het dorp Baasrode voor een bezoek aan de voormalige scheepswerven, één van het best bewaarde industriële erfgoed van Vlaanderen. Vanaf de middeleeuwen tot 1986 liepen hier allerlei typen schepen stapel. Nu doet de site dienst als museum. Voordat we terugreizen naar Nispen, is er nog gelegenheid om na te genieten op een gezellig terras.

De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf het parkeerterrein bij NSV. De terugkeer staat gepland rond 18.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 42,50 voor leden en € 47,50 voor niet-leden. Jeugdigen jonger dan 16 jaar betalen € 21,-. Bij de prijs zijn inbegrepen het busvervoer, koffie/thee met koffiekoek bij aankomst, gidsen, entrees en een lunch.

Aanmelden kan tot 18 mei aanstaande via het secretariaat info@heemkundenispen.nl | 0165-365210. Wij verzoeken u vriendelijk het verschuldigde deelnamegeld vooraf te voldoen op IBAN NL07 RABO 0194328856 o.v.v. excursie Dendermonde.

Meld u altijd aan, ook als u geld overgemaakt hebt!

Bijgewerkt: 27 april 2017