18-03-2017 De Canon van Nispen in een nieuwe uitvoering!

Het is dit jaar alweer tien jaar geleden dat we als dorp uitgebreid stil stonden bij ´1050 jaar dorp en 850 jaar parochie´. Tussen toen en nu hebben er de nodige ontwikkelingen plaatsgevonden in Nispen en zijn we meer te weten gekomen over het lokale verleden. Om alle informatie zou goed mogelijk te verwerken, de mogelijkheden van andere vormgeving te benutten en vanwege efficiënt beheer van alle webpagina’s, hebben we de Canon van Nispen aangepast. Wetenswaardigheden over de geschiedenis van ons dorp vindt u voortaan op een apart onderdeel van onze website (een zogenaamde subsite).  Via de button op de startpagina van onze website komt u bij de Canon van Nispen of via het menu bovenaan de site (kies ‘Nispen’ en vervolgens ‘Canon van Nispen’). U kunt ook rechtstreeks naar de canon gaan via: canon.heemkundenispen.nl.

De informatie op de pagina’s over de Canon van Nispen is gebaseerd op de teksten die voorheen al te bekijken waren op de site maar worden nu op een andere manier aangeboden. In de toekomst zal de historische informatie nog verder worden uitgebreid en zullen er ook nog de nodige afbeeldingen aan toegevoegd worden. Uiteraard blijft de canon op onze jeugdsite ook nog steeds te bezoeken. Deze is echter vanwege de doelgroep compacter van opzet dan de Canon van Nispen.