RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

30-10-2015 Jaarboek 2015 over verleden van Nispen gepresenteerd
Donderdagavond werd in dorpshuis Nisipa in aanwezigheid van ruim dertig personen het 23e jaarboek van onze kring gepresenteerd. Na een korte inleiding werd het eerste exemplaar door Henk Baselier aangeboden aan stadsarcheoloog Marco Vermunt. De reden hiervan was dat afgelopen periode diverse archeologische ontdekkingen in ons dorp zijn gedaan waarbij hij nadrukkelijk betrokken was. In de nieuwe publicatie is daar ook een artikel aan gewijd. Verder bevat het 162 pagina´s tellende jaarboek 2015 diverse andere artikelen over het verre en minder verre verleden van Nispen.


Aansluitend op de presentatie verzorgde Ad Rooms een lezing over het gezin XXL. Zijn verhaal over het ontstaan en het dagelijks leven van grote gezinnen waren voor veel aanwezigen het ophalen van herinneringen uit hun eigen verleden, al dan niet in een groot gezin. Voorzitter René Leijdekkers kan nog afloop van de lezing een mooi bedrag overhandigen namens de kring aan Wilbert Dam in het kader van ´Operation Jake´. Ook veel aanwezigen hadden een vrijwillige financiële bijdrage geleverd aan de operatiekosten van Wilbert’s zoon Jake Dam.


Na afloop van de bijeenkomst werden de jaarboeken aan de leden uitgereikt. Leden die hun boek niet afgehaald hebben, krijgen het zo snel mogelijk thuis bezorgd. Losse exemplaren van het jaarboek kosten € 16 en zijn verkrijgbaar via het secretariaat


Meer informatie over ‘Operation Jake’ vindt u hier of op de speciale facebookpagina.


Klik hier om naar het overzicht van alle recente nieuwsberichten te gaan.