RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

05-10-2015 Lezing door Ad Rooms over grote gezinnen ten bate van ‘Operation Jake’
Aansluitend op de presentatie van het Jaarboek 2015, verzorgt Ad Rooms, bekend van zijn bijdragen over ‘het Rijke Roomse Leven’, de lezing ‘Het gezin XXL’. Het verhaal vertelt de geschiedenis van grote gezinnen van minimaal 8 tot wel 27 (!) kinderen. Hoe en waarom zijn ze ontstaan, hoe speelde de overheid daar op in, hoe leefden ze, aten ze, hoe werden de slaapplaatsen verdeeld, hoe brachten ze hun vrije tijd door, hoe kwamen ze aan voldoende financiële middelen en kleding, wat gebeurde er tijdens de feestdagen? Er komen ook ervaringsverhalen van bekende Nederlanders aan de orde, die opgroeiden in grote gezinnen. Het verhaal  wordt verlevendigd met de nodige anekdotes en fraai fotomateriaal.


De vergoeding die Ad Rooms ontvangt voor het verzorgen van de lezing komt geheel ten goede aan de actie Operation Jake (Jake Dam uit Nispen). De bezoekers worden vriendelijk verzocht een vrijwillige bijdrage te geven ten bate van dit goede doel.


De lezing, met daaraan voorafgaande de jaarboekpresentatie, vindt plaats in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen, aanvang 20.00 uur. Zowel leden als niet-leden van de heemkundekring zijn van harte welkom.


Meer informatie over ‘Operation Jake’ vindt u hier of op de speciale facebookpagina.


Klik hier om naar het overzicht van alle recente nieuwsberichten te gaan.