RSS Nieuws Heemkundekring Nispen
Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links Home

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

07-05-2015 Kring organiseert dagexcursie naar Hasselt op 7 juni
Op zondag 7 juni aanstaande organiseert onze kring de jaarlijkse ledenuitstap. Dit jaar is gekozen voor een bezoek aan Hasselt. De 75.000 inwoners tellende hoofdstad van Belgisch Limburg is vooral bekend als ‘jeneverstad’ maar heeft meer te bieden.


We beginnen de excursie met een bezoek aan de abdijsite Herkenrode, net buiten Hasselt zelf. Deze abdij was een van de eerste en rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. De abdijhoeve en het omliggende natuurgebied zijn omgevormd tot een domein waar heel wat te beleven valt. Een gids leidt u langs een chronologisch parcours door de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode, in voor- en tegenspoed. Tevens is er gelegenheid om de 2 hectare grote kruiden- en inspiratietuin te bezoeken.

Na de lunch maken we een wandeling in Hasselt zelf en gaan we met een gids langs de schatten van Herkenrode.Er wordt halt gehouden bij het refugiehuis van Herkenrode, de Sint-Quintinuskathedraal met de unieke schedelrelieken en de Virga Jessebasiliek met heel wat kunstschatten uit Herkenrode. Ten slotte wordt er nog een kort bezoek gebracht met gids aan het stadsmuseum Het Stadsmus Hier is onder meer de monstrans van Herkenrode, daterend uit 1286 te bewonderen. De dag wordt afgesloten met een lekker abdijbier van Herkenrode in de tuin van het Stadsmus.

De bus vertrekt om 8.15 uur bij sportpark De Wallen aan de Heijbeeksestraat en we verwachten omstreeks 19.00 uur weer terug te zijn in Nispen. Aanmelden voor de excursie kan tot 28 mei via het secretariaat (info@heemkundenispen.nl  of tel. 0165 –

365 210). De deelnamekosten voor de excursie bedragen € 35 voor leden en € 40 voor niet-leden. Jeugdigen jonger dan 18 jaar betalen € 17,50. In de prijs zijn inbegrepen: vervoer per touringcar, koffie met Hasseltse speculaas bij aankomst, entree abdijsite Herkenrode en Stadsmus, gidsen en een reisverzekering. Lunch en afsluitende consumptie zijn voor eigen rekening. Indien u dit wenst, bestaat de mogelijkheid om voor € 12,50 een lunch te reserveren.


Wij verzoeken u vriendelijk om het verschuldigde deelnamegeld vooraf te voldoen op IBAN-nummer NL07 RABO 0194328856 t.n.v. Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen o.v.v. “Excursie Hasselt”. Meld u altijd aan, ook als u geld overmaakt!


Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.