04-05-2013 Ga mee met de dagexcursie naar Lier!

Op zondag 2 juni aanstaande organiseren wij onze jaarlijkse dagexcursie. Dit jaar zullen we een bezoek brengen aan Lier. Deze stad waar de Grote en Kleine Nete samenvloeien wordt ook wel de ‘Poort naar de Kempen’ genoemd en heeft verrassend veel bezienswaardigheden te bieden. Het belfort en het begijnhof zijn door de UNESCO zelfs aangeduid als werelderfgoed.

Bij aankomst gebruiken we eerst een kopje koffie met een ‘Liers vlaaike’. Aansluitend volgt een stadswandeling onder leiding van een gids (duur ± 1 uur) met bezoek aan het begijnhof. Om exact 12.00 uur zijn we bij de Zimmertoren om het afspelen van het astronomisch uurwerk te aanschouwen. Na de lunchpauze brengen we een bezoek aan de Sint Gummaruskerk met zijn prachtige gebrandschilderde ramen en het stadhuis in roccocostijl.

De bus vertrekt om 9.00 uur bij de parkeerplaats van NSV aan de Heijbeeksestraat; de thuiskomst staat om ± 18.15 uur gepland. De kosten voor deze excursie bedragen € 25 voor leden en € 30 voor niet-leden. In de deelnameprijs zijn busvervoer, koffie met versnapering, gidsen en entrees opgenomen. In plaats van een bezoek aan het stadhuis bestaat de mogelijkheid om een boottocht (45 min.) te maken op de Nete. Let op: in tegenstelling tot voorafgaande jaren is er geen georganiseerde lunch standaard opgenomen in het programma. Het is echter wel mogelijk om een lunch te reserveren. Indien u hier gebruik van wil maken, regelen wij dat voor u. Deze lunch bestaat uit belegde broodjes (kaas, ham, krabsla, américain), koffiekoek en koffie/thee à volonté en de kosten bedragen € 12 per persoon.

Aanmelden voor deze excursie kan tot 24 mei via info@heemkundenispen.nl of telefonisch (0165 – 365 210). U kunt zich dan ook opgeven voor de lunch en/of boottocht. Wij verzoeken u vriendelijk het verschuldigde deelnamegeld vooraf te storten op bankrekening 1943.28.856 t.n.v. heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen o.v.v. “excursie Lier”. Ook als u geld overgemaakt heeft, gelieve uzelf aan te melden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Aerden. U kunt haar bereiken via E: info@heemkundenispen.nl of T: 0165 - 365 210.

Het bestuur hoopt op een mooie deelname en uiteraard prima excursieweer. Graag tot ziens!

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.