14-04-2013 Koningslinde wordt vierde Oranjeboom in Nispen

Ter gelegenheid van de troonsbestijging van Willem-Alexander plant de gemeente Roosendaal in alle kernen een speciale Koningslinde. De heemkundekring is samen met Oranje Stichting Nispen en Stichting Bewonersplatform Nispen betrokken geweest bij de locatiekeuze voor deze nieuwe boom. Met de Koningslinde komt het aantal Oranjebomen in ons dorp op vier. De drie al bestaande lindebomen, de Julianalinde, de Beatrixlinde en de Amalia ziet u ook terug in het nieuwe videofilmpje wat u vanaf vandaag kunt bekijken vanaf de startpagina op onze website. Uiteraard vindt de heemkundekring de nieuwe herinneringsboom een prima idee. Een mooie traditie in Nispen wordt voortgezet!

De Koningslinde wordt al vóór 30 april geplant aan Oostmoer in Nispen maar op de dag zelf wordt door burgemeester Niederer van de gemeente Roosendaal een plakette onthuld bij de boom. Dit gebeurt om 13.15 uur op het plantsoen aan Oostmoer. U bent van harte welkom om de onthulling bij te wonen. Nadere informatie over deze activiteit vindt u op de Facebookpagina van Oranje Stichting Nispen.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.