23-02-2013 Presentatie Kroniek van Nispen 1863 - 1891

Op 21 februari werd een nieuwe publicatie van onze heemkundekring gepresenteerd. Vanaf het eerste nummer van ons jaarboek in 1993 wordt daarin de kroniek van Nispen opgenomen van het voorafgaande kalenderjaar minus 100 jaar. Dat betekent dat destijds gestart werd met de kroniek van 1892. De krantenberichten met betrekking tot Nispen – de belangrijkste bronnen voor de kroniek – gaan echter terug tot 1863 toen De Grondwet voor het eerst verscheen. In plaats van de niet-gepubliceerde periode als artikel op te nemen in het jaarboek, is besloten om een extra uitgave te maken. Het rijk geïllustreerde boekwerkje van de hand van Henk Baselier en Marius Broos telt 70 bladzijden en bevat behalve de kroniek ook een register van alle artikelen die tot op heden in onze jaarboeken verschenen, zowel op jaarboek als op auteur. Bij de samenstelling konden de auteurs dankbaar gebruik maken van de collecties van wijlen Jan Kerstens die voor dit doel door de familie ter inzage werden gegeven.

Dankzij financiële bijdragen van Stichting Bewonersplatform Nispen en De Mastboom-Brosensstichting is het mogelijk om het boekje gratis aan te bieden aan onze leden die het volledige bedrag aan contributie betalen dat recht geeft op een jaarboek. De boekjes die niet zijn afgehaald tijdens de jaarvergadering, worden zo spoedig mogelijk thuisbezorgd.

Losse exemplaren kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via het verkooppunt Dorpsstraat 26 (T. 0165 – 365210 E. info@heemkundenispen.nl).

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.