16-10-2009 Jaarboek 2009 verschijnt op 29 oktober
Tijdens de najaarsbijeenkomst van de kring wordt tevens het zeventiende jaarboek gepresenteerd. Dit jaarboek is tevens de laatste publicatie waaraan Jan Kerstens medewerking heeft verleend. In het jaarboek wordt dan ook stilgestaan bij zijn overlijden. Daarnaast vindt u van hem de Kroniek van Nispen in 1908 en samen met Henk Baselier gaat hij in op de bebouwing aan de Rietgoorsestraat. Piet van Wesel is verantwoordelijk voor twee artikelen die in het teken staan van de Tweede Wereldoorlog; het neerstorten van een geallieerd vliegtuig en de bevrijding van het Everland. Marius Broos gaat, na de geschiedenis van het bedrijf van de familie Van Hees in het vorige jaarboek, ditmaal in op de artistieke vaardigheden van Sjef van Hees. Die heeft op jongere leeftijd menig gedicht geschreven. Maria Verbraak-van Eekelen blikt samen met Martien van Pul terug op zijn inmiddels 100-jarig leven. De Nispense Achterhoek is weliswaar officieel geen Nispens grondgebied maar de inwoners zijn en waren altijd sterk op Nispen gericht. In een bijdrage van Marius Broos beschrijft hij de oudste bewoning van dit gebied. Roosendaal viert dit jaar 200 jaar stadsrechten maar in Nispen hadden ze toen liever een eigen gemeente. Corn Uijtdewilligen onderzocht de initiatieven tot afscheiding in de negentiende eeuw. De gebeurtenissen in Nispen in 2008 zijn opgetekend door Maria Verbraak-van Eekelen en tenslotte vindt u in het jaarboek het verslag van de heemkundekring over het voorbije jaar. Het boek, dat circa 145 bladzijden telt, is opgeluisterd met veel illustraties.

Leden die het volledige contributiebedrag betalen ontvangen het jaarboek gratis. Verder is het jaarboek na 29 oktober te koop voor € 16,- bij het verkooppunt van de heemkundekring (Adelaarstraat 58 te Nispen).

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.