Meer dan 3000 Nispense afbeeldingen op de Film- en Fotobank heemkundekring!
Met het openbaar beschikbaar stellen van fotonummer F2742 is de 3000ste afbeelding van Nispen op de Film- en Fotobank een feit geworden. Deze foto, een opname van leden van harmonie St. Caecilia in de jaren 60 van de vorige eeuw in de Dorpsstraat te Nispen, is slechts één van de vele afbeeldingen die van het dorp, zijn inwoners en gebeurtenissen te bezichtigen zijn. De Film- en Fotobank wordt daarmee steeds meer een echte digitale schatkamer van het Nispens erfgoed. Ook u kunt helpen om te zorgen dat het verleden dat vastgelegd is in foto's, kaarten en tekeningen, goed bewaard blijft. Er zijn veel afbeeldingen waarvan de heemkundekring niet altijd weet welke personen op de foto staan, wanneer de foto is genomen en ter gelegenheid waarvan. U kunt reageren op afbeeldingen via de Film- en Fotobank maar u mag natuurlijk ook een mail sturen naar de heemkundekring of desnoods bellen of schrijven. Vermeld in ieder geval altijd het nummer van de afbeelding, dit is voor ons ook wel zo gemakkelijk. Met het openbaar maken van afbeeldingen zijn we dus al een heel eind gevorderd maar aangezien de totale verzameling op dit moment zo'n 4800 afbeeldingen bevat, kost dit uiteraard nog behoorlijk wat tijd.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de nieuwsberichten.