zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Laat u verrassen tijdens de Winterwandeling op 10 maart

Traditioneel organiseert onze heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een winterwandeltocht. Dit jaar op 10 maart. De organisatie heeft een route uitgezet naar een verrassende locatie waar u een kijkje kunt nemen.

10-02-2019

Gezocht: vrijwilligers met een erfgoedhart voor Nispen

Net als bij veel andere vrijwilligersorganisaties heeft ook onze heemkundekring moeite om het aantal actieve vrijwilligers op peil te houden. Door het vertrek van vice-voorzitter Toine Rens als bestuurslid dit jaar en het aangekondigde vertrek van penningmeester Kees Schrauwen in 2020 is het bestuur naarstig op zoek naar uitbreiding.

Beslis mee tijdens de jaarvergadering op 28 februari!

Ledenactiviteiten en andere zaken waar de heemkundekring zich mee bezig houdt worden uitgevoerd door het bestuur en actieve leden. Maar: uiteindelijk zijn het de leden die bepalen welke koers onze vereniging vaart! De Algemene Ledenvergadering is hét moment voor alle leden om mee te denken, een mening te laten horen en mee te beslissen.

29-01-2019

Aan de slag voor 75 jaar bevrijding

Op 26 oktober dit jaar is het 75 jaar geleden dat ons dorp werd bevrijd. Aan de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding en vrijheid wordt inmiddels door meerdere organisaties en dorpsgenoten gewerkt. Ook onze kring levert haar bijdrage. We faciliteren anderen onder meer door middel van het beschikbaar stellen van beelden uit de oorlogstijd en het aanreiken van historische informatie.

21-01-2019

Nieuwe toevoegingen aan Beeldbank Nispen

Onze verzamelingen groeien nog steeds door. Wij informeren u graag over de laatste ontwikkelingen. Zo is afgelopen maanden het beeld van het verleden van Nispen weer verder gecompleteerd. Er zijn diverse afbeeldingen van Nispen en de Nispenaren toegevoegd.
07-01-2019

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Kerstmis is traditioneel het feest van vrede en de terugkeer van het licht na een donkere periode. In 2019 zal het 75 jaar geleden zijn dat Nispen werd bevrijd. Samen met andere Nispense organisaties zal onze vereniging een bijdrage leveren aan de herdenkingsfestiviteiten in het dorp.

23-12-2018

Collectie voorwerpen verder uitgebreid

De voorbije maanden zijn enkele tientallen voorwerpen die in het bezit van onze vereniging zijn, toegevoegd aan de collectie. Op dit moment bestaat onze verzameling uit 300 objecten. Nummer 300 is een gebrandschilderd glas-in-loodpaneel uit Kontich.

11-12-2018

Spannende quiz levert derde plaats voor Team Nispen op

Een spannende regionale heemkundequiz leverde een derde plaats op voor onze vereniging. Niet alleen een mooie uitslag voor Nispen maar het was tevens een gezellige avond voor de deelnemers van ´Team Nispen´. Al vele jaren nemen de West-Brabantse heemkundekringen het tegen elkaar op in de regionale heemkundequiz.

24-11-2018

Kring neemt deel aan Heemkundequiz in Wouw

Op vrijdag 23 november vindt de regionale heemkundequiz plaats te Wouw. Dit omdat heemkundekring De Vierschaer de editie 2017 in Etten-Leur won. Ook onze vereniging gaat zich weer in de strijd werpen. Momenteel zijn we bezig om ´Team Nispen´ samen te stellen vanuit onze leden.

04-11-2018

Maria Gommeren ontvangt eerste exemplaar Jaarboek 2018

Gisterenavond werd in dorpshuis Nisipa de nieuwste publicatie van onze vereniging gepresenteerd. Daarbij werd nadrukkelijk stilgestaan bij de Eerste Wereldoorlog. De presentatie vond plaats in het bijzijn van nogal wat belangstellende leden.

19-10-2018

Nieuwe aanwinsten

Onze collecties groeien nog steeds. Soms omdat we zelf boeken of afbeeldingen aanschaffen maar vaak ook door schenkingen die we mogen ontvangen. Zo hebben we recent een aantal uiteenlopende zaken verkregen.
17-10-2018

Henri Mastboomlezingencyclus gaat weer van start

Voor wie de komende maanden ‘s avonds er een keer op uit wil om meer te weten over de Brabantse cultuurhistorie hebben we goed nieuws. Het West-Brabants Archief, Stadsarchief Breda en het Erfgoedcentrum Tongerlohuys organiseren voor het zevende jaar op rij de Henri Mastboom lezingencyclus.

06-10-2018

Home  >  Actueel  >  Nieuws