zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Hartelijk dank voor uw stemmen bij de Rabobank Clubkascampage!

De Rabobank Clubkascampagne is weer voorbij  en inmiddels is de uitslag bekend. Iedereen die lid is van de Rabobank Zuidwest-Brabant mocht vijf stemmen verdelen over de deelnemende organisaties waarvan maximaal twee op dezelfde organisatie.

22-04-2018

Beeldbank Nispen is nu onderdeel van onze website

Op zoek gaan naar hoe je straat er vroeger uit zag, bijzondere dorpsgebeurtenissen of klassenfoto´s van vroeger. Op de Beeldbank Nispen vindt u enkele duizenden afbeeldingen die het verleden van het dorp en zijn inwoners een gezicht geven. Al een aantal jaren zijn we bezig om onze collectie afbeeldingen digitaal beschikbaar te stellen.

13-04-2018

Nieuw maar toch vertrouwd: onze website

‘Op z’n paastbest eruit zien’. Wie kent deze uitdrukking niet? Deze eerste paasdag is voor ons dan ook de gelegenheid om onze nieuwe website te presenteren. De vorige versie dateerde grotendeels uit 2009. Na bijna tien jaar vonden wij het tijd om onze site flink onder handen te nemen.

01-04-2018

Ga mee op excursie naar Middelburg en Ouwerkerk

Onze vereniging organiseert op zondag 29 april de jaarlijkse dagexcursie. Deze keer staat een bezoek aan de provincie Zeeland op het programma. We rijden eerst naar de provinciehoofdstad Middelburg, waar we verwelkomd worden met koffie en iets lekkers erbij.

25-03-2018

U bent weer welkom bij de inloopochtend van ons ErfgoedCentrum Nispen!

Op zaterdag 7 april aanstaande organiseert heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen wederom een inloopochtend in het ErfgoedCentrum Nispen. Heeft u vragen, wil u onze collecties inzien of gewoon een gezellig praatje maken dan bent u van 10 tot 12 uur van harte welkom. De koffie staat klaar!

19-03-2018

Boekje ‘Van Aerdenborgh tot Zwanenburg’ over het Project Historische Boerderijnamen nu verkrijgbaar

Op donderdag 1 maart jl. werd het boekje ‘Van Aerdenborgh tot Zwanenburg. Project Historische Boerderijnamen in Nispen’

gepresenteerd. In het boekje zijn alle 43 deelnemende boerderijen aan het project Historische Boerderijnamen opgenomen met een foto en een informatieve tekst over de naamgeving en de bouwgeschiedenis.

02-03-2018

Nieuwe publicatie gepresenteerd tijdens jaarvergadering heemkundekring

Gisterenavond vond de algemene ledenvergadering van onze vereniging plaats en werd de publicatie naar aanleiding van het Project Historische Boerderijnamen gepresenteerd. In de vergadering werd nadrukkelijk stilgestaan bij de toekomst van de vereniging.

02-03-2018

Steun onze kring bij de Rabobank Clubkas Campagne!

Onze kring heeft zich aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne 2018. Tijdens de stemperiode die loopt van woensdag 4 april tot en met maandag 16 april 2018 kunnen de leden van de Rabobank Zuidwest Brabant hun stem uitbrengen op de deelnemende organisaties.

26-02-2018

Geslaagde Winterwandeltocht

Het is inmiddels bijna traditie geworden dat onze heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een wandeltocht organiseert. Op zondag 18 februari meldden zich 36 deelnemers die op eigen gelegenheid een route liepen door de Bergsebaan, Klokbergsesstraat, Nigtestraat, Maststraat, Ottermeerweg, Grensstraat en Essenseweg weer terug naar café Tivoli.

19-02-2018

Documenten Jaarvergadering 2018 vanaf nu beschikbaar

Onlangs hebben wij u bericht dat op donderdag 1 maart a.s. onze algemene ledenvergadering plaats vindt. Tijdens deze jaarvergadering zal het bestuur van Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen verantwoording afleggen over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar. Tevens is dit dé gelegenheid voor de leden om invloed uit te oefenen en mee te praten.

10-02-2018

Boekje ‘Van Aerdenborgh tot Zwanenburg’ vormt afsluiting Project Historische Boerderijnamen

Aansluitend op de jaarvergadering van onze vereniging op 1 maart a.s. zal het boekwerkje ‘Van Aerdenborgh tot Zwanenburg; Project Historische Boerderijnamen in Nispen’ gepresenteerd worden.

07-02-2018

Collectie boeken- en tijdschriften volledig online te raadplegen

Eerder dit jaar is gemeld dat gewerkt werd aan het invoeren van alle boeken en tijdschriften die wij in ons bezit hebben in een

nieuw registratiesysteem.