zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Maria Gommeren ontvangt eerste exemplaar Jaarboek 2018

Gisterenavond werd in dorpshuis Nisipa de nieuwste publicatie van onze vereniging gepresenteerd. Daarbij werd nadrukkelijk stilgestaan bij de Eerste Wereldoorlog. De presentatie vond plaats in het bijzijn van nogal wat belangstellende leden.

19-10-2018

Nieuwe aanwinsten

Onze collecties groeien nog steeds. Soms omdat we zelf boeken of afbeeldingen aanschaffen maar vaak ook door schenkingen die we mogen ontvangen. Zo hebben we recent een aantal uiteenlopende zaken verkregen.
17-10-2018

Henri Mastboomlezingencyclus gaat weer van start

Voor wie de komende maanden ‘s avonds er een keer op uit wil om meer te weten over de Brabantse cultuurhistorie hebben we goed nieuws. Het West-Brabants Archief, Stadsarchief Breda en het Erfgoedcentrum Tongerlohuys organiseren voor het zevende jaar op rij de Henri Mastboom lezingencyclus.

06-10-2018

Jaarboek 2018 in teken van Nispen tijdens de Eerste Wereldoorlog

Dit jaar wordt herdacht dat honderd jaar geleden een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Nederland bleef neutraal in dit conflict, maar dat betekende niet dat het ongemerkt aan ons land voorbij ging. Dat gold zeker voor een grensdorp als Nispen.
22-09-2018

Heemkundekring niet aanwezig bij het Roosendaals Treffen

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, zal onze vereniging komende zondag niet aanwezig zijn bij het Roosendaals Treffen.

20-09-2018

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen

Op zaterdag 6 oktober aanstaande is er weer een inloopochtend in het ErfgoedCentrum Nispen. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om eens te snuffelen in onze collecties, vragen te stellen over het Nispens erfgoed of gewoon gezellig te kletsen. De koffie staat klaar!

18-09-2018

Heemkundekring aanwezig bij het Roosendaals Treffen

Vanwege de viering van ‘750 jaar Roosendaal’ vindt dit jaar ook weer een editie van het Roosendaals Treffen plaats. Deze informatiemarkt waaraan tal van organisaties uit de gemeente Roosendaal deelnemen, wordt gehouden op zondag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Roosendaal.
09-09-2018

Goed verlopen deelname aan de braderie

De braderie die op 26 augustus jl. plaatsvond in in het centrum van Nispen, trok meer belangstelling dan vorig jaar. Ook onze kring profiteerde hiervan.
28-08-2018

Open Monumentendag 2018

De landelijke Open Monumentendag vindt traditioneel plaats in het tweede weekend van september. Het thema dit jaar is ‘In Europa’. Dit sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

26-08-2018

Het verhaal van Nispen vertellen, zo doen wij dat

Eén van de doelen van onze vereniging is, zoals het formeel in de statuten staat beschreven, ´het wekken van belangstelling voor de eigen omgeving´. We doen dat al meer dan vijfentwintig jaar op verschillende manieren. Via afbeeldingen tijdens exposities of door middel van onze websites, op papier zoals in onze jaarboeken en ook door gewoon het verhaal van Nispen te vertellen.

23-08-2018

Bezoek ons tijdens de Nispense braderie!

Ook dit jaar zal onze heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen aanwezig zijn op de Nispense braderie. Dit evenement wordt gehouden op zondag 26 augustus a.s. in de dorpskern van Nispen. Tussen 10.00 en 17.00 uur vindt u onze vereniging bij een van de kramen.
15-08-2018

Mobiele website compleet

Vanaf april hebben wij een vernieuwde website met een mobiele versie daarvan. Toen gaven wij aan dat het aantal mobiele pagina´s nog beperkt was en dit steeds verder zou worden uitgebreid. Nu als laatste de informatie over het Nispense rijksmonument, de molen van Aerden, is aangepast en geactualiseerd, zijn alle pagina´s van heemkundenispen.nl die u op een smartphone kunt bekijken aangepast aan een kleiner scherm.

08-08-2018

Home  >  Actueel  >  Nieuws