zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina worden alle recente nieuwsberichten op de website vermeld. De datum onder het bericht geeft de datum van plaatsing van het bericht op deze site aan.

Speciale themasite vanwege 75 jaar bevrijding Nispen

Na de zomervakantieperiode staat Nispen grotendeels in het teken van 75 jaar bevrijding. Al meerdere keren hebben we aangegeven dat ook onze kring hierin haar aandeel levert. Centraal daarbij staat het vertellen van persoonlijke verhalen: wat gebeurde er en hoe beleefden de Nispenaren de oorlogsperiode? Over precies twee maanden wordt u in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met deze verhalen.

14-07-2019

Geniet van de zomer en ontdek het erfgoed in de regio!

De vakantie staat voor veel mensen in Nispen en omgeving voor de deur. Sommige zullen een flinke reis gaan maken, anders blijven rondom de eigen woning. En ook in Nispen en omgeving zijn talloze mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en ten genieten. En wat is er dan mooier om kennis te maken met het cultuurhistorisch erfgoed in de West-Brabant.

07-07-2019

Archeologiedagen in Essen met Nispens tintje

Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juni kunnen liefhebbers van geschiedenis en archeologie hun hart ophalen in Essen. Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen heeft mede aan de wieg gestaan van de werkgroep archeologie van de Koninklijke Heemkundige Kring Essen die dit evenement organiseert samen met de VZW Kobie (Kom bijeen in Essen) en met ondersteuning van IOED Erfgoed Voorkempen. Ook het Nispens archeologisch erfgoed komt volop aan de orde.
05-06-2019

Bezoek van de heemkundekring aan een warm Brugge

Op zondag 2 juni stond de ledenuitstap naar Brugge op het programma. Vanwege de volle evenementenkalender in Nispen en de volle agenda bij een aantal vaste deelnemers, wordt het steeds moeilijker om een geschikte dag te vinden voor de jaarlijkse excursie. Ondanks het verschuiven van de aanvankelijke datum was het aantal deelnemers met 28 personen lager dan gewoonlijk.

04-06-2019

Heemkundekring werkt aan verhalenroute oorlog en bevrijding

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd. Hieraan wordt door verschillende organisaties op allerlei wijzen aandacht besteed. Ook onze vereniging is hiervoor actief. Onder de titel ´Nispen Remembers´ werken we aan een route met verhalen over wat Nispenaren meemaakten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
05-05-2019

Dagexcursie naar Brugge

Onze heemkundekring organiseert op zondag 2 juni a.s. haar jaarlijkse dagexcursie. Deze keer is gekozen voor een bezoek aan de Vlaamse kunststad Brugge. Deze stad die haar middeleeuwse karakter grotendeels heeft behouden, biedt vele bezienswaardigheden en is sinds 2000 erkend als werelderfgoed.
03-05-2019

Collectie Nispense affiches nu ook letterlijk ‘in beeld’ gebracht

Dit jaar is er veel aandacht voor de 100-jarige toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Van veel voorstellingen van deze club bezitten wij affiches. Maar bijvoorbeeld ook van activiteiten van KPJ, NSV, Stichting Cultureel Nispen en nog van veel meer organisaties en evenementen. Bijna 300 affiches hebben wij in onze collectie.

28-04-2019

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen

Op zaterdag 6 april a.s. Is het ErfgoedCentrum Nispen weer opengesteld voor publiek. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen welkom voor het raadplegen van de collecties of gewoon een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie.

17-03-2019

Terugblik op de Win(d)terwandeling

Sinds enkele jaren organiseert de heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een wandeltocht. Ondanks de harde wind besloot de organisatie om de tocht gisteren door te laten gaan. Er meldden zich dertien deelnemers die er niet tegenop zagen om de weersomstandigheden te trotseren.

11-03-2019

Veel aandacht voor toekomst bestuur tijdens jaarvergadering 2019

Donderdagavond 28 februari vond de jaarvergadering van onze heemkundekring plaats. Of het nu aan het naderende carnaval lag of omdat er geen andere activiteit naast de ledenvergadering plaats vond, feit was wel dat er sprake was van een matige opkomst. Nog geen twintig leden waren aanwezig.

01-03-2019

Nispenaren krijgen een gezicht in Brabantse eregalerij gesneuvelden

Het kan u inmiddels niet meer ontgaan zijn dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Noord-Brabant werd bevrijd van de Duitse bezetting. Vanwege dit feit heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) enige tijd terug het initiatief genomen om alle informatie, foto’s, verhalen met betrekking tot gesneuvelde Brabantse militairen en verzetsplegers van alle oorlogen van de laatste 75 jaar bij elkaar te brengen.

21-02-2019

Laat u verrassen tijdens de Winterwandeling op 10 maart

Traditioneel organiseert onze heemkundekring op de eerste zondag na carnaval een winterwandeltocht. Dit jaar op 10 maart. De organisatie heeft een route uitgezet naar een verrassende locatie waar u een kijkje kunt nemen.

10-02-2019

Home  >  Actueel  >  Nieuws