zoeken  contact   extranet Home Home

Naam

De naam van onze vereniging verwijst naar het feit dat Nispen vroeger een heerlijkheid was. Een heerlijkheid moet men zien als een verzameling van een aantal heerlijke rechten die een heer in een bepaald gebied had. Deze rechten had hij vaak in leen gekregen van een graaf of hertog. Het in 1998 vastgestelde dorpswapen van Nispen verwijst naar de oorspronkelijke heren van Nispen. De schrijfwijze van de naam van de vereniging is ontleend aan een vermelding in een akte van 3 april 1723 uit de zogenaamde Criminele Rol van het Rechterlijk Archief van Roosendaal en Nispen.

Logo

Het logo van de vereniging werd in 1992 ontworpen door Frans Deelen uit Nispen. Het logo symboliseert een hand met daarop een doorzichtige bol. Deze bol staat voor het begrip "heerlijkheid" (men zou het kunnen vergelijken met een rijksappel). Tevens is de bol een soort "glazen bol" waarin naar het verleden, heden en toekomst van Nispen wordt gekeken. Het logo was een ontwerp in zwart. Toen in 1993 voor de eerste keer een jaarboek werd uitgegeven moest er nagedacht worden over de kleur van een kaft en de opdruk. Het werd een crèmekleurige omslag met olijfgroene opdruk. Een jaar later werd expositiemateriaal in deze kleuren vervaardigd en zo ontstond toevalligerwijs deze huisstijl. De gekozen kleuren hebben dus geen specifieke betekenis.

Home  >  Over ons  >  Naam en logo

#top