Links
De volgende links bevatten interessante informatie in relatie tot Nispen en de lokale en gemeentelijke (cultuur)historie:

www.jeugd.heemkundenispen.nl
(Speciale site van Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen bestemd voor jongeren die meer willen weten over het verleden van Nispen)

www.westbrabantsarchief.nl
(Site van het West-Brabants Archief waar u informatie over archiefinventarissen, genealogische informatie en duizenden afbeeldingen met betrekking tot de gemeente Roosendaal kunt vinden en bekijken alsmede over de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert)

www.cultureelnispen.nl
(Site van Stichting Cultureel Nispen met onder meer informatie over culturele organisaties en activiteiten in Nispen)

www.nispeninfo.nl

(Site van Stichting Bewonersplatform Nispen met allerlei informatie over Nispen, alsook adressen van Nispense verenigingen)

www.de-heerlijckheijd-nispen.nl
(Site met toeristisch-recreatieve informatie over Nispen)

www.roosendaal.nl
(Site van de Gemeente Roosendaal)

Naburige heemkundekringen

Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale
(Site van Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale te Roosendaal)

Heemkundige Kring Essen
(Site van Heemkundige Kring Essen)

Heemkundekring Swerter Scive
(Site van Heemkundekring Swerter Scive te Schijf)

De Vierschaer
(Site van Heemkundekring De Vierschaer te Wouw)

Regionale erfgoedorganisaties en geschiedenis

Stichting Brabants Heem
(Site van de overkoepelende organisatie van heemkundekringen in Noord-Brabant met links naar andere kringen)

Thuis in Brabant
De website ThuisinBrabant.nl is de startpagina voor de cultuurhistorie van en in Noord-Brabant. U vindt er verhalen over de geschiedenis van Noord-Brabant en u kunt er, met één zoekvraag, de bestanden van archieven, bibliotheken en musea in Noord-Brabant gelijktijdig doorzoeken. Er zijn meer dan tweehonderdduizend objecten te vinden, zoals schilderijen, foto’s, films, archiefstukken, boeken en artikelen; teveel om op te noemen.

Erfgoed Brabant
(Site van samenwerkende provinciale organisaties en instellingen op het gebied van geschiedenis, archeologie en heemkunde)

Brabants Historisch Informatiecentrum
(Site van het provinciale historisch informatiecentrum (voorheen het provinciaal rijksarchief)

Monumentenfederatie Noord-Brabant
(Site met informatie over verschillende organisaties die in Noord-Brabant samenwerken op het gebied van monumentenzorg).

Weg van de turf
(Educatieve site voor de schooljeugd over de turfhistorie van West-Brabant)

Nationale erfgoedorganisaties en geschiedenis

Nationaal Archief
(Publiekssite van het Nationaal Archief met veel archiefgegevens én een beeldenbank waarin ook foto's over Nispen te vinden zijn)

De Hollandsche Molen
(Site van de vereniging De Hollandsche Molen met informatie over alle molens in Nederland)

www.archieven.nl
(Siteportal voor archiefonderzoek)

www.volkscultuur.nl
(Site van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur met informatie en talloze verwijzingen naar de historie van het dagelijks leven)

Wegwijzer archieven WO2
(Site van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het Nationaal Archief met een overzicht van archieven van de Tweede Wereldoorlog).

Genealogie

www.stamboomgids.nl
(Site met genealogische informatie en verwijzingen naar heemkundige verenigingen, archieven, enz.)

Sigarenfabrieken Van Wely
(Informatie over sigarenproducenten Van Wely en hun voormalige fabrieken in West-Brabant, waaronder Nispen)

Karrenmuseum Essen
(Informatie over het museum, de collecties en activiteiten)