Actueel > Heemkundekalender

Heemkundekalender
Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze activiteiten alsook een selectie van andere heemkundige activiteiten. U moet er wel rekening mee houden dat de data van activiteiten die wat verder weg gelegen zijn soms nog kunnen wijzigen. Op onze Facebookpagina vindt u overigens nog veel meer informatie over heemkundige activiteiten in de regio.

4 oktober 2017:

Extra openstelling van het Gerard Meeusen Museum voor individuele bezoekers van 9.00-12.00 uur. Het Gerard Meeusen Museum is gevestigd op de zolder van het gemeentehuis van Essen, Heuvelplein 23. De toegangsprijs bedraagt € 2,50. Voor meer informatie: www.vvvessen.be.

7 oktober 2017:

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen. U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur aan de Prins Bernhardstraat 2 te Nispen. Koffie en thee staan klaar! Meer informatie treft u bij het onderdeel Nieuws aan op de deze website.

14 oktober 2017:

Op deze zaterdag, tijdens de nationale Archeologiedagen, kunt u uw eigen bodemvondsten laten taxeren. Munten, pijlpunten, vuurstenen, kanonkogels of potscherven. Ooit opgegraven, maar vraagt u zich af waar die scherf van is of kunt u het jaartal op die munt net niet lezen? Deskundigen vertellen u alles over uw archeologische vondst. Meer informatie: www.tongerlohuys.nl

19 oktober 2017:

Presentatie van het 25e jaarboek van onze heemkundekring met aansluitend een lezing over de jaren 80 door Ad Rooms. Meer informatie vindt u bij het onderdeel Nieuws aan op deze website.

nog tot en met 14 november 2017:

Het verleden van de gemeente Roosendaal gaat veel verder terug dan soms weleens wordt gedacht. In de gemeente zijn vondsten uit de nieuwe steentijd gedaan – van wel 5000 jaar oud!. Vanaf 8 september kunt u in het Tongerlohuys de tentoonstelling Onder Roosendaal, Nispen en Wouw, 5000 jaar wonen, leven en werken bekijken. U krijgt een inkijkje in het archeologisch onderzoek van de afgelopen decennia en ontdekt welke schatten er onder de Roosendaalse voeten verborgen liggen. De expositie is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Voor verdere informatie en toegangsprijzen: www.tongerlohuys.nl.

▲ Naar boven