Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links

zoeken   sitemap   colofon   contact   extranet

sociale media

Actueel > Heemkundekalender

Heemkundekalender
Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze activiteiten alsook een selectie van andere heemkundige activiteiten. U moet er wel rekening mee houden dat de data van activiteiten die wat verder weg gelegen zijn soms nog kunnen wijzigen. Op onze Facebookpagina vindt u overigens nog veel meer informatie over heemkundige activiteiten in de regio.

nog tot en met 15 augustus 2017:

Ter gelegenheid van 175 jaar parochie Nieuwmoer wordt daar de tentoonstelling Maria in de volksdevotie ingericht. . De tentoonstelling is van 5 t/m 13 augustus dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk aan de Kerkstraat in Nieuwmoer. Tevens kunt u tot 15 augustus een kapelletjestocht doen, op eigen tempo, individueel of in groep. Nieuwmoer telt zo’n 40 kapelletjes - van eenvoudige boomkapelletjes tot grotere kapellen in metselwerk. De gemeente hielp bij de renovatie van de kapelletjes. De verhalen achter de kapelletjes zijn gebundeld in een boekje dat onder meer opgehaald kan worden bij VVV De Tasberg in Essen. Meer informatie over deze activiteiten vindt u bij het onderdeel Nieuws op de website.


27 augustus 2017:

Braderie te Nispen. Tussen 10.00 en 17.00 uur vindt u in de dorpskern talloze kraampjes en er is amusement. Onze kring zal met een kraam aanwezig zijn. Wij hopen velen u te mogen begroeten! Meer informatie vindt u bij het onderdeel Nieuws op deze website.


1 september 2017:

Extra openstelling van het Gerard Meeusen Museum voor individuele bezoekers van 9.00-12.00 uur. Het Gerard Meeusen Museum is gevestigd op de zolder van het gemeentehuis van Essen, Heuvelplein 23. De toegangsprijs bedraagt € 2,50. Voor meer informatie: www.vvvessen.be.


3 september 2017:

Op deze zondag gaan we fietstocht organiseren. Let op: de oorspronkelijke datum was 17 september maar de activiteiten is door omstandigheden naar een andere datum verzet. Meer informatie vindt u bij het onderdeel Nieuws op de website.


9-10 september 2017:

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In dat kader zijn dit jaar op 9 september drie boerderijen in de Nispense Achterhoek opengesteld. Meer informatie over deze activiteit vindt u bij het onderdeel Nieuws op de website. Waar elders dit weekend monumenten zijn te bezoeken vindt u op: www.openmonumentendag.nl.


4 oktober 2017:

Extra openstelling van het Gerard Meeusen Museum voor individuele bezoekers van 9.00-12.00 uur. Het Gerard Meeusen Museum is gevestigd op de zolder van het gemeentehuis van Essen, Heuvelplein 23. De toegangsprijs bedraagt € 2,50. Voor meer informatie: www.vvvessen.be.


7 oktober 2017:

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen. U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur aan de Prins Bernhardstraat 2 te Nispen. Koffie en thee staan klaar!


19 oktober 2017:

Presentatie van het 25e jaarboek van onze heemkundekring met aansluitend een lezing over de jaren 80 door Ad Rooms. Meer informatie volgt.


▲ Naar boven