Home Actueel Vereniging Nispen Collecties Producten Fotoalbum Links

Canon van Nispen
Het dorp Nispen kan omschreven worden als een typisch agrarische nederzetting, gelegen aan een beekdal met de kerktoren en molen als markante herkenningspunten. Dit beekdal, de parochiekerk en de ligging van de plaats nabij de grens met België zijn van grote invloed geweest op de geschiedenis van Nispen. Deze geschiedenis is op hoofdlijnen weergeven in de vorm van een ‘canon’.

De Canon van Nispen is een speciale website waar uitgebreid wordt ingegaan op de geschiedenis van Nispen. De informatie is geordend in verschillende tijdsperioden (de zogenaamde ‘canonvensters’). In ieder venster vindt u wetenswaardigheden over tal van grote en kleinere gebeurtenissen die samen een kleurrijke ketting vormen van de eeuwenoude historie van ons dorp. Er zal in de toekomst nog regelmatig nieuwe informatie aan worden toegevoegd of teksten worden aangepast. Want geschiedenis is nooit af en nieuwe inzichten geven steeds een andere kijk op het verleden.

Nispen > Canon van Nispen