zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze activiteiten alsook een selectie van andere bijeenkomsten en evenementen waarbij (ook) erfgoed centraal staat. U moet er wel rekening mee houden dat de data van activiteiten die wat verder weg gelegen zijn soms nog kunnen wijzigen. Op onze Facebookpagina vindt u overigens nog veel meer informatie over activiteiten in de regio.

21 maart 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Jeroen Koch over het onderwerp De aangenomen kinderen rebelleren: Koning Willem I en de Belgische opstand. De lezing vindt plaats in De Kring (Rabobankgalerie), Kerkstraat 1 in Roosendaal. Deze lezing begint al om 19.30 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.

6 april 2019:

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen aan de Prins Bernhardstraat 2 te Nispen tussen 10.00 en 12.00 uur. Meer informatie vindt u bij het onderdeel Nieuws op deze website.

10 april 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Tom Duurland over het onderwerp De wereld kwam naar Woensdrecht. De lezing vindt plaats in MFC De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 in Huijbergen en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.

16 mei 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door mevr. Caroline Lassche over het onderwerp Willem II als kunstverzamelaar. De lezing vindt plaats in het West-Brabants Archief, Hofstraat 2b in Bergen op Zoom en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.

19 mei 2019:

Op deze zondag staat het jaarlijks ledenuitstapje van onze vereniging plaats. De bedoeling is om naar Brugge te gaan. Omdat gebleken is dat deze datum niet goed uitkomt bij vee belangstellenden, zal de excursie mogelijk worden verzet naar een andere dag. Nadere informatie volgt later dit jaar.

25 augustus 2019:

Braderie in de dorpskern van Nispen. Ook onze kring zal present zijn. Meer informatie volgt later dit jaar.

7-8-14-15 september 2019:

Nispen Inspireert! met als thema De Kunst van Vrijheid. Onze heemkundekring zal hieraan een bijdrage gaan leveren. Meer informatie: www.cultureelnispen.nl.

14 september 2019:

Open Monumentendag in Nederland. Dit jaar met als thema: Plekken van plezier. Deze dag vindt plaats tijdens Nispen Inspireert! De Kunst van Vrijheid en het is de bedoeling dat deze dag verweven wordt in dat evenement. Meer over in Open Monumentendag in Nederland vindt u op: www.openmonumentendag.nl.

5 oktober 2019:

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen aan de Prins Bernhardstraat 2 te Nispen tussen 10.00 en 12.00 uur. Meer informatie volgt nog.

20 oktober 2019:

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseren we op deze zondag een lezing door Robert Catsburg met aansluitend een wandeling waarbij de bevrijding van Nispen en omgeving centraal staat. Meer informatie later dit jaar.

26 oktober 2019:

Op deze dag is 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd door de geallieerden. Ter gelegenheid hiervan wordt door Nispense hardlopers een Bevrijdingsvuur van Arromaches-les-Bains in Normandië op 24 oktober in een driedaagse tocht naar Nispen gebracht. De tocht volgt het spoor van de bevrijders in 1944.

7 november 2019:

Presentatie van Jaarboek 2019 van onze kring waarin ook aandacht zal zijn voor 75 jaar bevrijding. In het blad Onder de Toren worden vanaf januari 2019 maandelijks stukjes over de route van de bevrijders van Normandië naar Nispen in 1944 gepubliceerd. In het jaarboek zal straks een uitgebreid artikel zijn opgenomen over deze tocht die zorgde voor onze vrijheid.

Home  >  Actueel  >  Activiteitenagenda

#top