zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze activiteiten alsook een selectie van andere bijeenkomsten en evenementen waarbij (ook) erfgoed centraal staat. U moet er wel rekening mee houden dat de data van activiteiten die wat verder weg gelegen zijn soms nog kunnen wijzigen. Op onze Facebookpagina vindt u overigens nog veel meer informatie over activiteiten in de regio.


14-15-16 juni 2019:

Archeologiedagen in Essen. Een weekend lang diverse activiteiten op archeologisch gebied. Leuk voor oud én jong! En met een Nispens tintje. Meer informatie hierover vindt u bij het onderdeel Nieuws op deze site.

25 augustus 2019:

Braderie in de dorpskern van Nispen. Ook onze kring zal present zijn. Meer informatie volgt later dit jaar.


7-8-14-15 september 2019:

Nispen Inspireert! met als thema De Kunst van Vrijheid. Onze heemkundekring zal hieraan een bijdrage gaan leveren met de start van een verhalenroute over oorlog en bevrijding onder de titel ´Nispen Remembers´. Meer informatie: ni2019.cultureelnispen.nl.


14 september 2019:

Open Monumentendag in Nederland. Dit jaar met als thema: Plekken van plezier. Deze dag vindt plaats tijdens Nispen Inspireert! De Kunst van Vrijheid en het is de bedoeling dat deze dag verweven wordt in dat evenement. Hoe we dat precies gaan doen leest u later dit jaar. Meer over in Open Monumentendag in Nederland vindt u op: www.openmonumentendag.nl.


5 oktober 2019:

Inloopochtend ErfgoedCentrum Nispen aan de Prins Bernhardstraat 2 te Nispen tussen 10.00 en 12.00 uur. Meer informatie volgt nog.

20 oktober 2019:

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseren we op deze zondag de lezing ´Battefield Nispen´ door Robert Catsburg met aansluitend een wandeling waarbij de bevrijding van Nispen en omgeving centraal staat. Meer informatie later dit jaar.


26 oktober 2019:

Op deze dag is 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd door de geallieerden. Ter gelegenheid hiervan wordt door Nispense hardlopers een Bevrijdingsvuur van Arromaches-les-Bains in Normandië op 24 oktober in een driedaagse tocht naar Nispen gebracht. De tocht volgt het spoor van de bevrijders in 1944. In de H. Maria Hemelvaartkerk vindt tevens de start van de gemeentelijke herdenkingsweek plaats.


7 november 2019:

Presentatie van Jaarboek 2019 van onze kring waarin ook aandacht zal zijn voor 75 jaar bevrijding. In het blad Onder de Toren worden vanaf januari 2019 maandelijks stukjes over de route van de bevrijders van Normandië naar Nispen in 1944 gepubliceerd. In het jaarboek zal straks een uitgebreid artikel zijn opgenomen over deze tocht die zorgde voor onze vrijheid. Op deze avond zal dr. Jan van Oudheusden de lezing ´Tussen vrijheid en vrede´ verzorgen waarbij de periode in Brabant tussen najaar 1944 en mei 1945 wordt belicht.

Home  >  Actueel  >  Activiteitenagenda  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons