zoeken  contact   extranet Home Home

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze activiteiten alsook een selectie van andere bijeenkomsten en evenementen waarbij (ook) erfgoed centraal staat. U moet er wel rekening mee houden dat de data van activiteiten die wat verder weg gelegen zijn soms nog kunnen wijzigen. Op onze Facebookpagina vindt u overigens nog veel meer informatie over activiteiten in de regio.


30 januari 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Frank van Doorn over het onderwerp Brabantse gesneuvelden. De lezing vindt plaats in Agora, Rucphense Vaartkant 2b in Rucphen en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis.


21 februari 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Caspar van Heel over het onderwerp De Afscheiding van 1834 in West-Brabant. De lezing vindt plaats in Dorpshuis Dinteloord, Westvoorstraat 3 in Dinteloord en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.


21 maart 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Jeroen Koch over het onderwerp De aangenomen kinderen rebelleren: Koning Willem I en de Belgische opstand. De lezing vindt plaats in De Kring (Rabobankgalerie), Kerkstraat 1 in Roosendaal. Deze lezing begint al om 19.30 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.


10 april 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door dhr. Tom Duurland over het onderwerp De wereld kwam naar Woensdrecht. De lezing vindt plaats in MFC De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 in Huijbergen en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.


16 mei 2019:

Lezing in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Dit jaar is het thema ‘Opstand!’. Deze avond vindt een lezing plaats door mevr. Caroline Lassche over het onderwerp Willem II als kunstverzamelaar. De lezing vindt plaats in het West-Brabants Archief, Hofstraat 2b in Bergen op Zoom en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie: www.westbrabantsarchief.nl.


7-8-15-16 september 2019:

Nispen Inspireert! met als thema De Kunst van Vrijheid. Onze heemkundekring zal hieraan een bijdrage gaan leveren. Meer informatie: www.cultureelnispen.nl.


15 september 2019:

Open Monumentendag. Deze dag vindt plaats tijdens Nispen Inspireert! De Kunst van Vrijheid en het is de bedoeling dat deze dag verweven wordt in dat evenement.


26 oktober 2019:

Op deze dag is 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd door de geallieerden. Ter gelegenheid hiervan wordt door Nispense hardlopers een Bevrijdingsvuur van Arromaches-les-Bains in Normandië op 24 oktober in een driedaagse tocht naar Nispen gebracht. De tocht volgt het spoor van de bevrijders in 1944.


Home  >  Actueel  >  Activiteitenagenda  

#top

Contact     Over deze site     Volg ons